Poedercoatinstallaties

Poedercoaten

Een poedercoatinstallatie of poedercoatlijn bestaat uit een of meerdere deelprocessen waarbij we altijd beginnen met een goede voorbehandeling. In een markt die steeds veeleisender wordt, komen steeds meer bedrijven tot de conclusie dat een aanvullend proces zoals KTL/ATL of galvaniseren noodzakelijk wordt, om bij te blijven met de hogere kwaliteitseisen. In alle gevallen is een droogoven na de voorbehandeling gewenst. In de poedercabine wordt vervolgens een mooie gelijkmatige laag poedercoating aangebracht, die in de moffeloven uithard tot een slijtvaste en harde beschermingslaag. Het poedercoatproces is dus een aaneenschakeling van processen die allemaal perfect op elkaar afgestemd dienen te worden, en precies daarvoor hebben wij de kennis in huis.

Voorbehandeling

Zonder een goede voorbehandeling geen kwalitatief goed poedercoatproces. Afhankelijk van de kwaliteitseisen die aan uw producten worden gesteld en de gebruikte materialen, kan er gekozen worden voor stralen of een nat chemische voorbehandeling.

U kunt bij Indufinish terecht voor een breed productenprogramma, variërend van kunststof en RVS baden tot sproeitunnels en meerkamerreinigers. We hebben de expertise in huis om de perfecte oplossing voor uw situatie te realiseren. Uitgekiend ontwerp van de diverse sproeifasen garandeert een optimaal voorbehandeld product in staal, aluminium en verzinkt staal. Standaard zijn onze sproeipompen in de voorbehandelingsinstallaties voorzien van frequentieregelaars om het energieverbruik te optimaliseren en zo efficiënt mogelijk de juiste sproeidruk te kunnen instellen. Hierdoor voorkomen wij nodeloos energieverlies via smoorkleppen. Vanzelfsprekend staan wij continue in contact met de chemieleveranciers, om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op procesgebied.

Verwarming en koeling

Het nauwkeurig beheersen van de temperatuur in zowel voorbehandelings-, galvano- als KTL/ATL- baden is erg belangrijk voor een goede proceszekerheid en laagdikteopbouw. Voor het verwarmen kunt u naast externe warmtewisselaars ook kiezen voor warmtewisselaars in het bad, voor sterke chemische processen in kunststof uitgevoerd. Beiden kunnen zowel met cv-water gevoed als elektrisch uitgevoerd worden. Koelsystemen worden door ons nauwkeurig ontworpen waarbij middels warmtewisselaars en een innovatief leidingsysteem met eductoren, een goede vloeistofverversing en goede koeling verkregen wordt.

Poedercabines

Indufinish is al vele jaren marktleider op het gebied van ontwerp en fabricage van poederspuitcabines. Onze kunststof poedercabines zijn gemaakt van hoogwaardige sandwichpanelen. De nauwkeurige afwerkingsgraad van de poedercabine, in combinatie met de uitstekende eigenschappen van het door ons toegepaste kunststof, maken een extreem korte reinigingstijd mogelijk.

Onze poedercabines zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar; de harde kleurwisseltijden lopen, afhankelijk van uitvoering en opties, uiteen van 4 tot 15 minuten, inclusief de reiniging van spuitapparatuur en cycloon. Alle bijkomende apparatuur zoals spuitapparatuur, poedercentra, trilzeven, poedercontainers (eventueel in kunststof), poederpompen en big-bag voedingsstations kunnen we in vrijwel iedere installatie integreren.

Door de jaren heen hebben we diverse robotapplicaties gerealiseerd voor het bijspuiten, beladen of ontladen van producten aan een bewegende kettingbaan. Hoewel het automatisch spuiten met slagautomaten al een flinke winst kan betekenen in de efficiency van uw installatie, is een nog verdere verbetering mogelijk. We denken graag met u mee en zijn een innovatieve partner als het gaat om het automatiseren/robotiseren van uw poedercoatlijn.

Droogovens & moffelovens

Indufinish ontwerpt droog- en moffelovens met een werktemperatuur die tussen 35 en 220 °C ligt. De droog- en polymerisatieprocessen van water, poedercoatings en elektroforese lakken vallen binnen dat temperatuurbereik. Materialen zoals hout, kunststof, staal en non-ferro worden tijdens het proces gelijkmatig verwarmd tot de coating is gedroogd of uitgehard. Welk verwarmingssysteem we daarbij precies toepassen is afhankelijk van het type coating en de beschikbare energiebronnen (gas/elektriciteit). In alle concepten (lucht circulatie, IR of donkerstraaloven) bestuderen we nauwkeurig de mogelijkheid van warmteterugwinning en waar mogelijk passen we dat toe. Gelijkmatige verwarming in combinatie met actieve luchtsluizen of automatische deuren in de productdoorvoeropeningen, zijn sleutelbegrippen in het droog- en moffelproces. Ze zijn van grote invloed op uw energieverbruik. Wij garanderen een zodanige engineering van luchtverdeling en luchtsluizen dat uw energieverbruik tot een minimum wordt beperkt.

Poedercoating

KTL/ATL

Galvanotechniek

Corporate video

Indufinish b.v. | Willem Barentszstraat 5 | 7825 VZ Emmen | The Netherlands | +31 (0) 591 630 003 | info@indufinish.com